25 min.
6 pers.
Steakhouse Boozy Burger
Ingrediënten
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 eetlepel ongezouten boter
- 1 tl bruine suiker
- 600 g mager rundergehakt
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 eetlepel worcestersauce
- 350 ml fles donker bier
- 1/2 tl versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 6 maanzaad broodjes
- 6 plakjes Cheddar-kaas
- 6 eetlepels British Beer Barbecue sauce
Bereiding
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg boter en ui toe aan de pan. Bestrooi met suiker. Roer af en toe tot de uien bruin beginnen te worden.
Verwarm de grillplaat of koekenpan voor op middelhoog of
middelhoog. Meng het gehakt met de knoflook, paprika, komijn, worcestersaus en
de helft van het bier in een grote mengkom. Verdeel het gehakt Maak er 6
burgers van.
Giet het resterende bier in de pan bij de uien. Roer, dek af
en kook gedurende 15 minuten, of tot bier verdampt. Bestrijk hamburgers met
olijfolie en bestrooi ze lichtjes met zout.