45 min.
4 pers.

Romige Aardappelsoep

Ingrediënten

  • 700 g zoete aardappelen
  • 3 theelepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 st gele ui, middelgroot
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2-3 theelepels sap van 1 grote limoen
  • 1/2 st vers gehakte chili
  • 1/4 bosje vers gehakte koriander
  • 1 1/2 theelepel SAL de IBIZA Citronela & Jengibre


Bereiding

Verhit olie in een grote pan en schil en snijd uien en gember in kleine stukjes en fruit tot de uien zacht en doorschijnend zijn. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Voeg zoete aardappelen toe aan de pan en doe er dan water bij totdat de aardappelen net onder staan. Laat het  vervolgens ongeveer 20 minuten lekker sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Voeg dan er kokosmelk toe, pers het sap van de limoen erdoor en voeg 1 theelepel SAL de IBIZA Lemongras & Ginger en wat Cayennepeper naar smaak toe. Mix de soep tot een gladde massa met een staafmixer en garneer je soep af met wat vers gesneden koriander, vers gehakte chili en de rest van SAL de IBIZA SAL de IBIZA Lemongras & Ginger. Serveer in warme kommen en geniet er lekker van.

Gebruikte producten

Sal de Ibiza - Granito Zeezout met Citroengras & Gember

€ 9,95
Meer informatie