Sal de Ibiza - Granito Zeezout met Citroengras & Gember
Romige Aardappelsoep
Ingrediënten
- 700 g zoete aardappelen
- 3 theelepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel vers geraspte gember
- 400 ml Kokosmelk
- 1 st gele ui, middelgroot
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 2-3 theelepels sap van 1 grote limoen
- 1/2 st vers gehakte chili
- 1/4 bosje vers gehakte koriander
- 1 1/2 theelepel SAL de IBIZA Citronela & Jengibre
Bereiding
Verhit
olie in een grote pan en schil en snijd uien en gember in kleine stukjes en
fruit tot de uien zacht en doorschijnend zijn. Schil de zoete aardappelen en
snijd ze in kleine stukjes. Voeg zoete aardappelen toe aan de pan en doe er dan
water bij totdat de aardappelen net onder staan. Laat het vervolgens ongeveer 20 minuten lekker sudderen
tot de aardappelen gaar zijn. Voeg dan er kokosmelk toe, pers het sap van de
limoen erdoor en voeg 1 theelepel SAL de IBIZA Lemongras & Ginger en wat Cayennepeper
naar smaak toe. Mix de soep tot een gladde massa met een staafmixer en garneer je
soep af met wat vers gesneden koriander, vers gehakte chili en de rest van SAL
de IBIZA SAL de IBIZA Lemongras & Ginger. Serveer in warme kommen en geniet
er lekker van.