30 min.
6 pers.

Peer & Gember taartje

Ingrediënten:

  • bladerdeeg of kant en klaar deeg
  • 2-3 peren
  • 250 gr Mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Een halve pot 340 g Cottage Delight Gember Jam

Bereiding:

Meng de Mascarpone, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Bekleed de bakvorm met het deeg en vul het net bakbonen. Bak de bodem gaar in de oven en laat dan vervolgens afkoelen. verdeel het mengsel gelijkmatig over het deeg. Schil de peren en halveer ze en haal het klokhuis er uit.. Leg de peren op het mascarponemengsel. Giet dan vervolgens de Cottage Delight Gember Jam in een sauspan en verwarm deze zachtjes tot het net begint te borrelen. Schep voorzichtig over de peren om een royale glazuur te creëren. Laat het afkoelen of karameliseer het glazuur met een keukenbrander of indien gewenst onder een hete grill. Serveer het taartje met een lekker bolletjes ijs en een lekkere dot slagroom om het helemaal af te maken

Gebruikte producten

Cottage Delight - Gember jam

€ 7,95
Meer informatie