20 min.
6 pers.

Peer en gember schuitje

Ingrediënten

  • 320g bladerdeeg
  • 1 eiwit, lichtjes opgeklopt
  • 4 eetlepels Cottage Delight Gember Jam
  • 3 grote peren
  • 30 g basterdsuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Schil de peren en verwijder de kern van de peer en snijd de peer vervolgens in dunne reepjes. Meng de plakjes peer met de suiker en laat even staan. Rol op een licht met bloem bestrooid oppervlak het deeg uit en snijd deze in een rechthoek van 12 x 10 cm. Plaats op een bakplaat bekleed met bakpapier. Vouw de randen van het deeg een beetje en bestrijk de randen met het losgeklopte ei.. Spreid met de achterkant van een lepel de Cottage Delight Gember Jam over het deeg en zorg voor een gelijkmatige dekking. Leg de schijfjes peer er netjes op en bak het deeg tot 20 minuten totdat het deeg mooi goudbruin is en de peren zacht zijn. Serveer warm met of zonder een lekker bolletje ijs. Geniet er lekker van

Gebruikte producten

Cottage Delight - Gember jam

€ 7,95
Meer informatie