25 min.
4 pers.

Kruiden taart en Parmigiano

Ingrediënten

  • 50 g spek
  • 500 g snijbiet
  • 50 g fijngehakte casera (belegen Italiaanse kaas gemaakt van koemelk)
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 200 g kruimeldeeg
  • Balsamico of Modena IGP nr 117
  • zout en peper naar smaak

Voor de garnering :

  •  mixed - bladsalade

Bereiding:

Was de snijbiet en verwijder de harde kern en steeltjes. Blanceer de snijbiet gedurende ongeveer 1 minuut en plaats de gekookte snijbiet onmiddellijk in een kom gevuld met ijswater met ijsblokjes en laat afkoelen. Haal de snijbiet uit het water en pers het overtollige water uit de snijbiet. Snijd het vervolgens grof. Snipper de sjalot en fruit het in een pan gedurende 5 minuten.. Snijd de spek in reepjes en bak ze bruin in een koekenpan tot ze krokant zijn. Haal het spek uit de pan en zet even apart weg. Meng in een kom alle overige ingrediënten met de snijbiet, het spek en de gestoofde sjalotten. Maak een kruimeldeeg en rol het uit. Vet 4 kleine ovenvaste vormpjes (9 cm diameter) in en bedek de bodem en zijkant met een beetje bloem. Bekleed de bodem en zijkant van de vormpjes met het deeg en voeg vervolgens met het mengsel. Bak in de oven gedurende 25 minuten bij 180 ° C.

Garnering

Neem cakes uit de vormpjes en leg op de borden. Voeg een zomerse salade toe met een ambachtelijke olijfolie en 117- balsamico.

Gebruikte producten

La Vecchia Dispensa - Balsamico Doti 117 - 100ml

€ 10,95
Meer informatie