35 min.
4 pers.

Groene bloemkool tabouleh met komkommer- en limoenazijn

Ingrediënten

  • 1 romanesco (groene bloemkool)
  • 4 tomaten, gepeld en ontzaad, in kleine blokjes gesneden
  • 1 sjalotje, fijn gesneden
  • ¼ komkommer, ontzaad en in kleine blokjes gesneden
  • ½ rode paprika, geschild en ontzaad en in kleine blokjes gesneden
  • 100 gr pecan noten, fijn gehakt
  • 4 el fijngesneden verse peterselie
  • 4 el fijn gesneden verse (Marokkaanse) munt
  • 4 el fijn gesneden basilicum
  • 4 el pijnboompitjes
  • 1 kleine rode chili peper, heel fijn gesneden
  • 2 el Belberry limoenazijn
  • 2 el Belberry groene komkommer azijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zwarte peper
  • Zeezout Pepper & Lemon

Bereiding:

Snij de romanesco in kleinere stukken en maal ze fijn in een keukenmachine tot kleine 'tabouleh' korrel. Niet te lang malen, anders wordt het een moes. Doe dit in een grote kom. Voeg alle fijn gesneden groenten er aan toe samen met de kruiden, de pecan noten, de pijnboompitten en de stukjes chilli peper. Meng alles goed door en geniet er lekker van.

Gebruikte producten

Belberry - Vinegar Fresh Lime

€ 8,50
Meer informatie

Belberry - Vinegar Komkommer

€ 8,50
Meer informatie

Sal de Ibiza - Granito Zeezout Pepper & Lemon

€ 9,95
Meer informatie