Sal de Ibiza - Fleur de Sel Keramiek Groot met lepeltje
Gepocheerde eieren met de asperges
Ingrediënten:
- 500 g groene asperges (bij voorkeur biologische kwaliteit)
- 4 stuks eieren
- 2-3 el azijn
- 5 el olijfolie
- 2 snufjes SAL de IBIZA Isla Blanca
Bereinding:
Maak de aspergeschoon. Verhit olijfolie in een koekenpan en rooster de asperges ongeveer 10-12 min. (je zou het ook in de oven kunnen doen (25min)). Draai ze een paar keer. Breng een grote pan met water met wat azijn aan de kook. Maak je geen zorgen, het heeft geen invloed op de smaak! Breek de eieren (elk afzonderlijk) in een kleine kom voordat je ze aan het water toevoegt. Hierdoor kun je het ei voorzichtig in het water laten zinken in plaats van het erin te ploffen. Roer even goed in het water voor een kleine draaikolk. Laat het ene ei na het andere zachtjes in kokend water zinken. Wacht even tot je het volgende ei hebt laten zinken, zodat het ei dat je eerder hebt geplaatst al een beetje vorm aanneemt en er dus voldoende ruimte tussen blijft! Dek het af, zet het vuur uit en laat ze vijf minuten staan Vergeet de asperges tussendoor niet om te draaien! Verwijder de eieren voorzichtig met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Leg de gepocheerde eieren op de asperges. Klein beetje van het zout van SAL de IBIZA er over en geniet!