Meng het gehakt met grillmix, 2 eieren, chapelure, paprikapoeder, dragon en erwtjes.
Kook of stoom de asperges beetgaar.
Versnipper de ui, chilipeper en look en stoof dit aan in olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe. Kruid met peper en rundsbouillon. Meng dit alles onder het gehakt.
Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het gehakt over het papier en leg er de asperges op. Leg nu de hardgekookte eitjes in het midden op een rij. Plooi het gehakt eroverheen met behulp van het bakpapier. Leg er plakjes ontbijtspek over. Dek af met zilverpapier.
Zet het vleesbroodje nu 30 minuten in een oven van 180°.
Haal het zilverpapier eraf en zet nog 25 minuten terug.
Haal het gehaktbrood uit de oven en smeer de bovenkant in met BBQ ketchup. Zet nog tien minuten terug in de hete oven.