Willie's Cacao Repen - San Augustin Gold Colombian 88%
Chocoladetaart met pecannoten
Ingrediënten :
Voor het deeg:
- 200 g witte bloem
- 100 g ongezouten boter
- 100 g ruwe rietsuiker
- 2 eierdooiers
Voor de vulling:
- 180 g Willie's Cacao San Augustin 88%
- 50 g ongezouten boter
- 40 g gouden ruwe rietsuiker
- 130 ml ahornsiroop
- 3 eieren
- 100 g pecannoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 ° C Vet en bloem een 23 cm taartvorm in. Doe het deeg en de boter in een kom en meng het. Roer dan de suiker er door heen. Voeg de eidooiers erbij en meng het totdat je een mooi deeg krijgt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het voor ongeveer 15 minuten in de koelkast rusten.
Smelt de cacao en boter in een grote hittebestendige kom boven een pan met kokend water. Doe de suiker en ahornsiroop in een kleine pan en verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost en meng dan de pecannoten er door heen.. Laat vervolgens afkoelen. Haal de noten eruit en leg apart. Klop de eieren in een kom en meng het samen met de chocolade.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de taartvorm met het deeg mee en leg een vel bakpapier op het deeg. Strooi er bakbonen er op en bak de bodem voor ongeveer 10-15 minuten. Verwijder het papier en bonen. Als de bodem nog niet geheel droog is leg de bodem dan nog voor een paar minuutjes terug in de oven. Giet de vulling op het deeg en leg dan de pecannoten er op en bak 10-15 minuten of tot de noten mooi gebruind zijn en de vulling stevig is. Laat even afkoelen alvorens te serveren. Geniet er lekker van !