100 min.
4 pers.

Choc au Vin

Ingrediënten

  • 4 grote kippenpoten
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 1 wortel in schijfjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij in stukken gesneden
  • 2 bouquet garni
  • 75 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook in stukjes
  • 150 g blokjes spek
  • 1 fles rode wijn
  • 1-2 el fijn geraspte chocolade Surabaya Gold Indonesian 69% 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ° C. Braad de kip goudbruin aan (met de boter en de olijfolie) in een pan. Haal uit de pan en leg even warm weg. Braad in dezelfde pan het spek en de groenten voor ongeveer 5 minuten. Haal de gebakken groenten en spek uit de pan en doe dan de kip weer in de pan met de gebakken groenten. Voeg nu de wijn en de garni er aan toe en doe de deksel op de pan. Laat het nu voor ongeveer 1 uur zachtjes koken tot dat de kip lekker gaar is. Haal de pan van het vuur en voeg nu de chocolade er aan toe en roer even door. Doe de deksel weer op de pan en laat het voor ongeveer 5 minuten rusten. Serveer de kip met aardappeltjes uit de oven met de groenten uit de pan.

Gebruikte producten

Willie's Cacao Repen - Surabaya Gold Indonesian 69%

€ 3,95
Meer informatie